Ciorba de macris

de deliciousflavours in Ciorbe, 4 Noi 2011 | 10454 vizualizari

 

Este o ciorba in primul rand sanatoasa datorita continutului mare de vitamine, dar si foarte gustoasa si nu in ultimul rand usor de preparat. Primavara-vara este sezonul macrisului, dar cum mie imi place foarte mult, am pus si la congelator…:)

 

INGREDIENTE

  • 300 gr macris (eu am folosit congelat)
  • 100 gr orez
  •  carne de pui/curcan/porc
  • 200 gr smantana
  • 2 galbenusuri
  • sare/vegeta

   

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de macris:

Se pune carnita (poate fi orice fel de carne, la alegere) taiata cubulete mici la fiert in apa cu sare/vegeta, cand este aproape fiarta adaugati orezul si lasati sa fiarba. Cand sunt fierte atat carnea cat si orezul adaugam macrisul congelat si mai lasam pe foc mediu circa 15 minute.

Dupa acest timp oprim focul si lasam sa se raceasca putin. Intr-un vas amestecam galbenusurile cu smantana, adaugam cateva linguri din ciorba, omogenizam bine si cand ciorba s-a mai racit putin adaugam amestecul de smantana.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de macris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

gaby_gabytza 1

21.11.2011, 14:03

alinutzika 1

08.01.2012, 22:25

deliciousflavours 1

09.01.2012, 19:06

ms Alinutzika

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de macris